Fiscale voordelen van levensverzekeringen: Vaak gestelde vragen

Het kopen van een levensverzekering is essentieel voor u, vooral als u de enige kostwinner van uw gezin bent. Uw echtgenoot, ouders en kinderen zijn van u afhankelijk om hun financiële zekerheid te waarborgen.

Als er iets met u gebeurt, zullen uw dierbaren niet alleen een emotioneel trauma moeten verwerken, maar ook financiële problemen moeten aanpakken. Met een levensverzekering kunt u uw gezin echter financiële zekerheid bieden voor de komende tijd. Tegelijkertijd kunt u ook profiteren van duurzame belastingvoordelen voor levensverzekeringen.
Wat zijn de belastingvoordelen van een levensverzekering?
De belastingvoordelen voor levensverzekeringen vallen hoofdzakelijk uiteen in twee categorieën: aftrekposten en vrijstellingen. Laten we elk van deze belastingvoordelen van een levensverzekeringspolis in detail bespreken.
Wat zijn de aftrekmogelijkheden onder Sectie 80C?
Levensverzekeringspolis Max Life Insurance

Als u denkt dat u geen gebruik kunt maken van de belastingvoordelen van levensverzekeringen die worden uitgegeven door particuliere verzekeraars, is dat niet waar. Als u een levensverzekeringspolis koopt van een verzekeraar die is goedgekeurd door de Insurance Regulatory and Development Authority of India [1], komt u in aanmerking voor de aftrek onder Sectie 80C.

Lees Meer via volgende websites:

dvv verzekeringen
kbc verzekeringen
axa verzekeringen
p&v verzekeringen
dkv verzekeringen
yuzzu verzekeringen
cm verzekeringen
touring verzekeringen
ag verzekeringen
belfius verzekeringen
ic verzekeringen
vivium verzekeringen
callant verzekeringen
partners verzekeringen
van breda verzekeringen
axa verzekeringen contact
argenta verzekeringen
fidea verzekeringen
ing verzekeringen
marsh verzekeringen
van dessel verzekeringen
amma verzekeringen
colson verzekeringen
erard verzekeringen
kbc verzekeringen leuven
nn verzekeringen
optimco verzekeringen
wet verzekeringen
corona direct verzekeringen
corona verzekeringen
kbc bank en verzekeringen
nelissen verzekeringen
nuytten verzekeringen
bdm verzekeringen
belfius verzekeringen contact
dmd verzekeringen
integrale verzekeringen
kbc verzekeringen contact
ombudsman verzekeringen
p en v verzekeringen
pv verzekeringen
verplichte verzekeringen
aon verzekeringen
axa verzekeringen auto
belfius bank & verzekeringen
callens verzekeringen
dego verzekeringen
ethias verzekeringen hasselt
hillewaere verzekeringen
huysman verzekeringen
martens verzekeringen
vacatures verzekeringen
verzekeringen be
welke verzekeringen zijn verplicht
anjer verzekeringen
anthonis verzekeringen
baloise verzekeringen
boar verzekeringen
dnm verzekeringen
dps verzekeringen
dvv verzekeringen hoofdzetel
fortis verzekeringen

Verwante artikelen

Inkomstenbelastingtarieven en aftrekposten
Belastingbesparende investeringen u/s 80C
Laatste datum om ITR in te dienen
Inkomstenbelasting Efiling
Wat is TDS?
Soorten belastingen in India
Wat is GST?
Rekenmachines

Inkomstenbelasting rekenmachine
Termijnplan rekenmachine
Investering rekenmachine
De rekenmachine voor de vermenigvuldigingsfactor
Retirement Planning-rekenmachine
Artikelen over verzekeringen

Belastingvoordelen levensverzekering
Wat is een overlijdensrisicoverzekering?
Termijn verzekering belastingvoordelen
Termijn Voordelen Verzekering

Beleggingen Artikelen

Hoe werkt ULIP?
Hoe kunt u belasting besparen met ULIP?
Beste investeringsopties om belasting te besparen
5 Korte termijn investeringen om belasting te besparen
Investeringen & Uitgaven voor belastingbesparing
Sectie 80C van de Inkomstenbelastingwet van 1961 beschrijft de belastingvoordelen van levensverzekeringen. Onder deze sectie komt de premie die u betaalt voor uw levensverzekeringspolis in aanmerking voor aftrek onder sectie 80C.

Daarnaast kunt u ook een levensverzekeringspolis voor uw echtgenoot of kind kopen en uw belastingvoordelen voor levensverzekeringen vergroten.

Er zijn bepaalde beperkingen met betrekking tot de inkomstenbelastingvoordelen van levensverzekeringspolissen, opgelegd door het ministerie van Financiën [2]. Om belastingaftrek te krijgen onder Sectie 80C, mag de premie van een levensverzekeringspolis niet meer dan 10% van de levensdekking of het verzekerde bedrag bedragen als deze is uitgegeven na 1 april 2012.

Als uw levensverzekeringspolis echter vóór 1 april 2012 is uitgegeven, kunt u aanspraak maken op een belastingvoordeel, mits de te betalen premie lager is dan 20% van de gekozen levensdekking.

Bovendien is er een aparte clausule voor de levensverzekeringspolis die personen dekt met een handicap of ziekte die respectievelijk onder Sectie 80U en Sectie 80DDB vallen. Voor dergelijke gevallen kunt u volgens de circulaire aanspraak maken op belastingvoordelen voor levensverzekeringen die na 1 april 2013 zijn afgesloten, als de te betalen premie lager is dan 15% van het verzekerde bedrag.

Wat zijn de vrijstellingen onder Sectie 10(10D)?
Net als de belastingaftrek die u op een levensverzekeringspolis krijgt, zijn de vrijstellingen gebaseerd op de datum van afgifte van de polis. De vrijstellingen zijn van toepassing op de verzekeringsuitkeringen en vormen een cruciaal onderdeel van de belastingvoordelen voor levensverzekeringen.

U kunt ook de inkomstenbelastingvoordelen krijgen van een levensverzekeringspolis die u na 1 april 2013 hebt gekocht voor een persoon met een handicap of ziekte die respectievelijk in Sectie 80U en Sectie 80DDB worden genoemd. De enige voorwaarde is dat de premie minder dan 15% van het verzekerde bedrag bedraagt, aldus de circulaire.

Inkomstenbelastingvoordelen van levensverzekeringen Max Life Insurance

In al deze gevallen is het geld dat u of uw gevolmachtigde ontvangt op het moment dat een levensverzekeringspolis afloopt of als een bonus, volledig vrijgesteld van inkomstenbelasting onder Sectie 10(10D).
Wat zijn de vaak gestelde vragen over belastingvoordelen bij levensverzekeringen?
Het afsluiten van de juiste levensverzekering kan een groot verschil maken in uw leven. Misschien weet u in eerste instantie niet veel over de voordelen, met name de belastingvoordelen van de levensverzekering en andere. Daarom moet u grondig onderzoek doen naar de verschillende kenmerken [3] en de voordelen van de levensverzekeringspolis voordat u er een koopt.

Om u te helpen een levensverzekering te kiezen die het beste bij uw financiële behoeften past, is hier een lijst met veelgestelde vragen die mensen stellen voordat ze een levensverzekering kopen:

1. Moet ik alleen rekening houden met belastingvoordelen bij het kopen van een levensverzekeringspolis?
Hoewel u gebruik kunt maken van de belastingvoordelen van een levensverzekering, mogen deze voordelen niet de enige reden achter de aankoop zijn. In plaats daarvan moet u rekening houden met verschillende aspecten van het plan, waaronder de looptijd van de levensverzekeringspolis die u kiest, de te betalen premie, polisinsluitingen en -uitsluitingen, en de gevolgen van premieverzuim.